Sfeervolle presentatie Wanhoop en hagelslag

poster_jack

Tijdens een poèziefestival in serviceflat Eeckenrhode in Waalre is zondag 17 mei de eerste dichtbundel van bekend Eindhovenaar en Van Gogh-kenner Jack van Hoek (72) gepresenteerd.

De bundel Wanhoop en hagelslag werpt een andere blik op het oeuvre van woord- en beeldkunstenaar Jack van Hoek (1943, Eindhoven).

Tot nog toe maakte de auteur naam met korter werk, dat verzameld werd in acht boekjes. Een bonte selectie van deze teksten verscheen in 2014 bij Uitgeverij Heimdall onder de titel Achterliggende gedachten.

In Wanhoop en hagelslag laat Van Hoek zien ook bedreven te zijn in poëzie. De ene keer serieus, de andere keer met een glimlach die we van zijn andere werk kennen. Hij schrijft over alledaagse zaken als relaties, geluk en dood. En natuurlijk over vroeger.

De bundel bevat in het totaal achtentwintig gedichten. De liefhebbers van zijn kortere werk hoeven zich geen zorgen te maken. Wanhoop en hagelslag bevat als een soort eerbetoon aan zijn vroegere werk ook een handjevol kortere gedichten.

Het voorprogramma van de presentatie droegen Auguste van der Molenschot (82, Leven en Liefde), Ruud van Neerven (60, De Taalpurist en Stijlloze gedichten) en Hans F. Marijnissen (65,Tot waar het wringt) voor.

Begenadigd gitarist Martijn Kuijten uit Gemert zorgde voor enkele sfeervolle interludes.

Tweede druk Van der Elst

17 april 2014

Geen porto in zomerperiode

17 april 2014