Uitgever

Hub Dohmen

Met oog voor detail, gevoel voor taal en veel liefde voor het vak heb ik de afgelopen jaren meer dan honderd boeken – vooral poeziebundels – mogen maken. De ene keer verrassende, vernieuwende tekst, de andere keer spraakmakend van onderwerp en design. Mijn filosofie: uitgeven is een kunst. 

Nog steeds loop ik vol verwondering door de literaire wereld in Nederland en Vlaanderen. Het is een omgeving vol bijzondere, creatieve mensen. En van mensen met een boodschap. Ik wil ze helpen hun boodschap over te brengen aan een publiek.

De literatuur groeit langzaam, haast tegen de verdrukking in. De oplages stijgen beetje bij beetje, met name gedichten worden populairder. Maar eerlijk is eerlijk: het blijft een nichemarkt.

Ik zie het als mijn persoonlijke opdracht boeken in al haar verschijningsvormen – te promoten. Vandaar dat elke nieuwe uitgave van Uitgeverij Hub Dohmen/Heimdall gepaard gaat met een festival. Voor de poëzie hebben we een hele bijzondere aanpak. Zo houden we losse festivals onder het motto Dichter bij jou. En enkele malen per jaar combineren we op de Poëzieboot mooie gedichten, fijne muziek en goede gesprekken met fraaie vergezichten.

We hebben de afgelopen jaren meerdere uitgaveconcepten ontwikkeld: Uitgeverij Hub Dohmen (v/h Heimdall, premium poëzie), Heimdall Thema (bundels naar aanleiding van bijvoorbeeld Valentijnsdag, Halloween en Europa), de Poëziekast (eigen beheer met extra service) en Eigen beheer (drukken en distributie). Lees hier meer over onze formules.