Memoires van Huisman in Breda

In café Nassau aan de Vismarktstraat in Breda wordt zaterdag 13 mei vanaf 14.00 uur het poëziefestival Memoires van Huisman gehouden. Aanleiding is de publicatie van de gelijknamige dichtbundel van Rick van der Made (1968, Breda).

Tijdens het festival treden behalve Van der Made ook Hans F. Marijnissen (geboren in Breda), Anna Djerek (Den Haag), Michel van der Stel (geboren in Breda) en Ruud Broekhuizen (oud-stadsdichter Gouda) op. Muzikant Martijn Kuijten uit Gemert (frontman van Op zoek naar Johan) zorgt voor de muzikale intermezzo’s.
In Memoires van Huisman, de tweede bundel van Rick van der Made, wordt poëzie gecombineerd met werk van de Rotterdamse schilder Robin Nortée. De kunstenaar maakte bij elk stukje poëzie een schilderij of litho.

Rick van der Made
Rick van der Made (1968, Breda) publiceerde in 2015 zijn eerste bundel Wereldreiziger. Hierin dicht hij over enkele tientallen plaatsen in binnen- en buitenland. Eerder verscheen het veel geprezen boek Cévek. Dit werk schetst een ontroerend beeld van de relatie tussen een zoon en zijn moeder.

Robin Nortée
Robin Nortée is een multi-talent. Door de week staat hij voor dag en dauw op voor zijn werk als vuilnisman. ’s Avonds en in de weekeinde maakt hij faam als kunstschilder en frontman van zijn band 3 Dead Mexicans On A Skateboard.
Het poëziefestival in café Nassau begint om 14.00 uur. De entree is gratis.

Memoires van Huisman
isbn: 978-94-91883-60-6
Rick van der Made en Robin Nortée
Uitgeverij Heimdall

Meer informatie over de bundel: http://www.heimdall-poezie.nl/catalogus/menoires-van-huisman/

Geniet van Kempische poëzie

11 mei 2017

Camiel Aarts overleden

11 mei 2017