Helmondse Kwesties

Columnist Huub deelde jarenlang elke week zijn overpeinzingen met de lezers van Nieuwsblad Traverse. Als eerbetoon aan deze krant verschijnt nu een bundeling van zijn mooiste ‘stukskes’.

Het moet gezegd worden, het ging columnist Huub makkelijk af. Sinds 2016 verschijnt (bijna) elke week een column van zijn hand in deze krant. In de loop der jaren schreef hij er meer dan 250.

Bij het doorbladeren van zijn werk ontstaat een tijdsbeeld. Huub – naam bij de redactie bekend – schreef vooral over lokale Helmondse aangelegenheden. Maar ook regionale, landelijke en zelfs internationale ontwikkelingen kregen zijn pen in beweging.

“Het zijn stuk voor stuk mooie stukjes”, zegt eindredacteur Pien Buwalda van Nieuwsblad Traverse. “Het is een genot om ze nog een keer door te lezen.” En omdat ze de lezers dat niet wilde onthouden, nu de krant ermee stopt, benaderde Buwalda een uitgever.

Heimdall

Uitgeverij Heimdall uit Waalre, gespecialiseerd in algemene boeken poëzie, bundelt in het totaal 76 columns van Huub. Het boek kreeg de titel Helmondse Kwesties mee, omdat de meeste columns over een lokaal onderwerp gaan. De plaatselijke cartoonist Mat Rijnders, bekend van zijn jarenlange publicaties in het Eindhovens Dagblad, tekent voor een coverillustratie.

In de bloemlezing van Huub’s werk komen een groot aantal lokale onderwerpen aan de orde, zoals De Heistraat (2016), oppaspapa’s (2017), het Kasteel van Sinterklaas (2018), een nieuw station (2019), Koopavond in de stad (2020) en Winkelcentrum De Bus (2021).

De bundel Helmondse Kwesties is vanaf 15 april in de boekhandel verkrijgbaar voor 9,99 euro. Lezers van Nieuwsblad Traverse krijgen 3 euro korting als ze Helmondse Kwesties (isbn: 978-94-93154-26-1) bestellen bij de uitgever via www.heimdall-books.com. De kortingscode is: Traverse2021.

Primeur: online presentatie

29 maart 2021

Nieuwe bundel Boris Kanen in drie edities

29 maart 2021