Voorbeeld inhoud

Arnhem Dubbelstad (pdf)

Niet-inwoners van Arnhem denken bij deze stad-aan-de-Rijn dikwijls aan groene parken, Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum, alle gelegen in het noordelijk stadsdeel.

5,00

Artikelnummer: 978-94-91883-42-2 Categorieën: ,


Niet-inwoners van Arnhem denken bij deze stad-aan-de-Rijn dikwijls aan groene parken, Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum, alle gelegen in het noordelijk stadsdeel. Een begrijpelijke gedachte aangezien deze plaats eeuwen geleden ontstond aan de voet van de Veluwezoom. Maar Arnhem omvat behalve dit noordelijk ook een omvangrijk zuidelijk stadsdeel. Vooral ná de Tweede Wereldoorlog timmerde de stad stevig aan de weg; er moest woonruimte komen. Aangezien er geen plek meer was ten noorden van de rivier breidde de stad explosief uit naar het zuiden. Wijken als Malburgen, Elderveld, Vredenburg/Kronenburg, De Laar en Rijkerswoerd ontstonden. Schuytgraaf is als hekkensluiter nog in ontwikkeling. Dit verklaart de titel Arnhem dubbelstad.
Met Arnhem dubbelstad. Straatnamen in wijken en buurten leren Arnhemmers én niet-Arnhemmers de dubbelstad met 150.000 inwoners beter kennen. In de wijken en buurten beneden de Rijn wonen momenteel zelfs méér mensen dan boven de rivier. Het kleine naslagwerk met ca. 150 actuele kleurenfoto’s informeert de lezer tevens over hoe het geven van (Arnhemse) straatnamen in zijn werk gaat. Namen die vaak iets over de geschiedenis van een wijk of buurt zeggen.
Het veel verkochte, geprinte boek uit 2013 – dat in de vakpers enthousiast werd onthaald – is een feest der herkenning. Om die reden is het nu tijd voor een e-book. De prijs is opzettelijk laag gehouden. Voor slechts tweeënhalf euro bent u helemaal op de hoogte van het prachtige Arnhem, hoofdstad van Gelderland.

Deze digitale editie is door ruimhartige subsidie van de gemeente Arnhem mogelijk gemaakt.

ISBN

978-94-91883-42-2

Leeftijd

Alle leeftijden

Type

PDF

Auteur

Kees Crone

Imprint

Heimdall

Burg. Mollaan 41
5582 CJ Waalre

Tel. +31 40 2090101

KvK 76997030

Boeken met een hart

Uitgeverij Hub Dohmen/Heimdall:
van idee tot internationale distributie.

X